Morkų tortas – tai yra vienas iš tų desertų, kurie iš tikrųjų gali pakeisti jūsų nuomonę apie morkas. Morkų tortas – tai vienas tradicinių dažnai šeimoje sutinkamų receptų tiek šventiniu laikotarpiu, tiek kasdienėje virtuvėje.
Morkos tortui suteikia ypatingo drėgnumo ir prideda natūralaus saldumo, o kremo sluoksnis suteikia tam tikro subtilumo ir švelnumo. Tai desertas, kuris tikrai pasitarnauja tiek šventinėms progoms, tiek paprastomis dienomis.
Taigi, kokie Zuikio receptai be morkų! Ir kokia šventė be Torto! Taigi artėjančių šv. velykų proga labai Zuikiškas morkų tortas. Pasiruoškite pasinerti į sultingos, švelnios ir saldžios morkos pasaulį.
1 val 20 min
Biskvitui:
2 puodelių pilno grūdo speltos miltų
3 kiaušinių
2 a.š. kepimo miltelių
1 puodelio rudojo cukraus (galima keisti saldikliu)
1 puodelio augalinio aliejaus
1 puodelio pieno
2 smulkiai sutarkuotos morkos
0,5 puodelio susmulkintų graikinių riešutų
1/2 šaukštelio druskos
2 a.š. cinamono
Pertepimui:
200 g kreminio sūrio
100 g rudojo cukraus (galima keisti kitu saldikliu)
200 g riebios grietinėlės
Kiaušinius išplakame su cukrumi, cinamonu. Įpilame pieno, aliejaus, druskos. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome. Į masę įmaišome morkas ir graikinius riešutus.
Masę supilame į kepimo formą ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol biskvitas iškeps.
Biskvitui leidžiame atvėsti.
Gaminame pertepimą: iki putų išsukame grietinėlę su cukrumi. Įmaišome sūrio masę.
Biskvitą padaliname į tris dalis ir kiekvieną dalį sloksniuodami tortą ištepame kremu.
Tortą laikome šaldytuve per naktį.