Ši morkų tyrė gali būti vienas puikių tyrelių pasirinkimui primaitinimo pradžiai. Lengvai pagaminama morkų tyrelė pagardinta žiupsnelio muskato riešuto (prieskonių galima ir nedėti) gaivus pasirinkimas nuo 4-6 mėnesių amžiaus.
Beje, ši morkų tyrelė:
- ne tik turi daug maistinių medžiagų – skaidulų, vitamino C ir kalio, daug vitaminų A ir K, folio rūgšties ir vitamino B6, bet ir yra kreminė
- tinkama šaldyti
- pagaminama per mažiau nei 20 minučių
Nors morkų tyrelė gardi ir soti, tačiau taip pat ji puikiai dera ir su kitais ingredientais, kurie dar labiau praturtins kūdikėlio mitybą. Kviečiu išbandyti šiuos derinius su morkų tyrele:
- jautiena
- vištiena
- avižų košė
- minkštas tofu
- kriaušė
- pastarnokai
- mango
- obuoliai
- saldžioji bulvė
- persikas
- moliūgas
- žiediniai kopūstai
- jogurtas
Reikės:
400 g nuluptų, nuplautų ir supjaustytų morkų
1/2-1 puodelio vandens
žiupsnelio muskato riešuto
Virimas garuose. Į prikaistuvio apačią įpilkite apie 5 cm vandens. Vandeniui leiskite užvirti. Sudėkite morkas į garintuvo krepšelį, uždenkite ir virkite 9–11 minučių arba kol morkos suminkštės. Atidėkite vandenį.
Į trintuvą sudėkite morkas įberkite žiupsnelį muskato riešuto, įpilkite 1/2 puodelio atidėto skysčio ir trinkite iki vientisos, kreminės tekstūros. Jei reikia – įpilkite dar vandens.
Virimas. Susipjaustykite morką dideliais kubeliais ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandens tik tiek, kad apsemtų ir virkite ant silpnos ugnies apie 10-15 minučių, kol morka ir obuolys suminkštės. Išvirus košę ją sutrinkite.
Jei tik dabar pradėjote primaitinimo kelionę, siūlau perskaityti:
Daugiau tyrių nuo 6 mėn receptų rasite ČIA