Jei ieškote greito, skanaus ir šeimai draugiško patiekalo – tai spagečių apkepas su malta kalakutiena ir sūriu Jums puikiai tiks! Šis patiekalas ne tik sotus, bet ir patiks visai šeimai. Tai taip pat idealus sprendimas, kai norite panaudoti virtų spagečių ar įvairių sūrių likučius. Spagečių apkepas – puikiai tiks savaitgalio pietums, ar kai nenorėsite ilgai laiko leisti prie puodų, nes didžioji gaminimo dalis – tai kepimas orkaitėje.
Dar keli pastebėjimai:
– Vietoj kalakutienos galite naudoti jautieną ar vištieną.
– Norėdami intensyvesnio skonio – įdėkite česnako granulių.
– Spagečių apkepą tikrai galite gardinti ir kitais prieskoniais – pabandykite čili pipirų dribsnius ar šviežią čiobrelį.
Jei jums patiks šis makaronų patiekalas, rekomenduoju akimis bent pervesrti šiuos mano receptus:
Ryžių makaronai su sojų ir imbiero padažu
Spagečių apkepas su marinuotais agurkais

Porcijų kiekis: 6–8
Gaminimo laikas: apie 45 min.
Reikės:
apie 400 g spagečių
400 g maltos kalakutienos
400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
1 svogūno
3 v.š. pomidorų pastos
1 šaukšto sviesto
100 g kieto sūrio
250 g rikotos
3 kiaušinių
1 v.š. džiovintų Provanso žolelių
druskos, pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus
Išvirkite makaronus.
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir aliejumi. Sudėkite kaakutieną ir apkepinkite iki rusvos spalvos. Smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite į keptuvę ir kepkite, kol pastarasis suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, druską, pipirus, Provanso žoleles ir konservuotus pomidorus. Troškinkite apie 5 minutes.
Dubenyje sumaišykite virtus spagečius, rikotą, tarkuotą kietąjį sūrį ir kiaušinius. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite paruoštą mėsos mišinį į aliejumi pateptą kepimo formą ir vėl viską sumaišykite. Kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite 5 minutes atvėsti.