Batatų, kalafiorų ir lęšių karis – švelnus ir maistingas troškinys vaikams ir suaugusiems, kurį itin mėgstu gaminti šaltuoju metų sezonu. Be mėsos, be pieno produktų, tad tiks ir jautresnio skranduko savininkams. Tad jei ieškote švelnaus, bet maistingo patiekalo visai šeimai? Šis batatų, kalafiorų ir lęšių karis – puikus pasirinkimas! Jis kupinas daržovių, baltymų turtingų lęšių ir kvapnių prieskonių, tačiau nėra aštrus, todėl tinkamas net mažiausiems valgytojams Neišsigąskite ingredientų gausos. Receptą galima lengvai pritaikyti pagal vaikų skonį – galite įdėti daugiau daržovių ar sumažinti prieskonių kiekį, nedėti ryžių ar vieną daržovę keisti kita.
Patarimai:
✔ Norite tirštesnio troškinio? Sutrinkite dalį lęšių su šaukštu arba trintuvu.
✔ Vaikai mėgsta švelnesnį skonį? Sumažinkite prieskonių kiekį ir naudokite daugiau kokosų pieno.
✔ Geriausia lęšius ir ryžius išmirkyti bent 4 valandas – taip jie bus lengviau virškinami.
✔ Galite pridėti daugiau daržovių, pavyzdžiui, morkų ar žaliųjų žirnelių.
✔ Patiekite su švelniai apkepintomis tortilijos juostelėmis – vaikai patiks dar labiau!
Jei ieškote daugiau troškinių ar kario receptų rekomenduoju:
Lęšių troškinys su riešutų sviesto kremu
Sultingas jautienos troškinys su kuskusu ir džiovintais vaisiais
Saldžiųjų bulvių ir kukurūzų karis
Kokosinė sriuba su bulvių traškučiais
4-5 porcijos
40 min
Reikės:
Kario pastai:
3 skiltelių česnako, smulkintų
3 cm imbiero gabalėlio, tarkuoto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių garam masala prieskonių
1 šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
50 g maltų migdolų arba anakardžių riešutų
1 šaukšto pomidorų pastos
Troškiniui:
30 g sviesto arba kokosų aliejaus
1 vidutinio svogūno, supjaustyto smulkiai
250 g džiovintų raudonųjų lęšių
1 didelio batato, nulupto ir supjaustyto kubeliais
1 didelio kalafioro, suskirstyto žiedynais
250 ml kokosų pieno
500 ml daržovių sultinio
1 arbatinio šaukštelio kardamono
1 šaukštelio citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos
5 g smulkintos šviežios kalendros
Patiekite su virtais ryžiais (pvz., 100 g rudųjų ryžių, išmirkytų, po to virtų)
Paruoškite kario pastą: visus ingredientus sumaišykite ir sutrinkite į vientisą masę maisto smulkintuvu.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą arba kokosų aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės.
Sudėkite paruoštą kario pastą ir maišydami kepkite apie 1 minutę, kol atsiskleis aromatas.
Į keptuvę sudėkite batatus ir lęšius, gerai išmaišykite.
Supilkite sultinį, uždenkite ir troškinkite 10 min.
Įdėkite kalafioro žiedynus ir supilkite kokosų pieną.
Troškinkite dar 10–15 minučių, kol daržovės suminkštės.
Įberkite kardamono, įspauskite citrinos sulčių, pasūdykite pagal skonį.
Patiekite su ryžiais arba mėgstamu garnyru, pabarstykite šviežia kalendra.