Sumuštinis su kiaušiniais ir duonos traškučiais – tai vienas tų sumuštinių, kurių tikriausiai dar neragavote. Šie sumuštiniai – tai daugiau nei pusryčiai. Tai derinys, kuriame susilieja švelni avokado tekstūra, šiek tiek rūgštūs kaparėliai, šilkinis kreminis sūris ir maloniai traškūs juodos duonos traškučiai. Sotus, bet neapsunkinantis, skanus ir šiek tiek netikėtas receptas, kurį galima ruošti tiek savaitgalio brunch’ui, tiek lengviems pietums ar užkandžiui.
Keli patarimai, kad sumuštiniai būtų dar skanesni:
- Avokadus rinkitės prinokusius, bet ne per minkštus – jie turi būti tvirti, tačiau lengvai pasiduoti spaudžiant.
- Kreminį sūrį galite keisti į rikotą ar net šlakelį graikiško jogurto, jei norite lengvesnio varianto.
- Duonos traškučiai suteikia malonų traškesį, todėl dėkite juos prieš pat paskrudinimą, kad neištižtų.
- Jei norisi papildomo skonio sluoksnio, galite įmaišyti šiek tiek česnako ar svogūnų laiškų į kiaušinių masę.
- Skrudinant keptuvėje, lengvai paspauskite sumuštinį, kad viskas susijungtų į malonų, vientisą kąsnį.
Sumuštiniai su kiaušinių užtepėle
10 keptų sumuštinių idėjų (2 dalis)
Tuno sumuštinis su pesto ir padažu

30 min
4 sumuštiniai
8 duonos riekės skrudinimui
2 prinokusių avokadų
3 kietai virtų kiaušinių
40 g kaparėlių
60 g duonos traškučių ( naudojau juodos duonos Bon Chance tarškučius)
50 g aliejuje konservuotų džiovintų pomidorų
60 g kreminio sūrio
1 citrinos (sultys)
Druskos, pipirų
Avokadus supjaustome smulkiais kubeliais, apšlakstome citrinos sultimis. Kiaušinius nulupame ir sutarkuojame, kaparėlius sukapojame. Viską sumaišome su kreminiu sūriu iki vientisos masės. Pagardiname druska, pipirais.
Ant duonos riekės dedame kiaušinių masę, saulėje džiovintą pomidorą, uždedame traškučius ir viską uždengiame dar viena duonos riekele.
Sumuštinius lengvai paskrudiname keptuvėje.