Beigeliai su garstyčių padažu ir rūkytu sūriu ant mano šeimos stalo atsidūrė panorus išbandyti „Biržų duona” šmeigelius su aguonomis. Žinoma, mano vaikai valgė supaprastintą versiją be padažo. Nieko nepadarysi, bet mano vaikai tikrai nevalgo visko, ką aš pagaminu.
Beigeliai su garstyčių padažu pagaminami per 20 minučių, tinka pusryčiams ir pietums ar tomis dienomis kai norisi kažko kaip vietinėje kavinukėje.
Tuno sumuštinis su pesto ir padažu

20 minučių
2 beigeliams reikės:
2 beigeliai („Biržų Duona“ su aguonomis arba kitokie)
4–6 plonai pjaustyti griežinėliai kumpelio
4 v. š. rūkytas varškės sūris („Pilos“ arba pan.)
1 prinokęs avokadas
1 pomidoras (arba keli vyšniniai)
2 traškios salotos lapai
Garstyčių padažui:
1 a. š. garstyčių
1 a. š. medaus
1 a. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos, pipirų
Avokadą sutrink šakute ir apšlakstyk trupučiu citrinos sulčių, pagardink druska, pipirais.
Pomidorą supjaustyk mažais kubeliais.
Sumaišyk visus garstyčių padažo ingredientus dubenėlyje.
Beigelius perpjauk per pusę ir šiek tiek paskrudink skrudintuvėje ar keptuvėje, kad būtų traškesni.
Ant kiekvienos apatinės puselės dėk:
salotos lapą
kumpelį
šaukštą rūkytos varškės sūrio
avokadą
pjaustytą pomidorą
šlakelį garstyčių padažo
Uždėk viršutinę beigelio pusę ir švelniai prispausk. Skanaus!
