Riešutų sviestu įdarytos datulės primena riešutų batonėlius. Veganiškas ir glitimo neturintis desertas padės laikytis sveikų įpročių ir sumažinti suvartojamo pridėtinio cukraus kiekį. Datulės yra natūralus daug skaidulų, įvairių maistinių medžiagų, tokių kaip kalis (50% daugiau kalio nei bananas), varis, magnis, vitaminas B6, niacinas, kalcis, geležis ir vitaminas K turintis cukraus pakaitalas. Desertui prireiks tik 5 paprastų ingredientų!
Taigi, Jūsų dėmesiui riešutų sviestu įdarytos datulės!

25 min
10 datulių
Reikės:
10 didelių datulių
2 v.š. žemės riešutų sviesto
¼ puodelio susmulkintų žemės riešutų
½ puodelio smulkiai supjaustyto juodojo šokolado
1 a.š. kokosų aliejaus
Kiekvienoje datulėje išpjauname plyšelį ir išimame kauliuką.
Į kiekvieną datulę įdedame žemės riešutų sviesto (apie ½ arbatinio šaukštelio), pabarstome smulkintais žemės riešutais.
Šokoladą ir kokosų aliejų ištirpiname mikrobangų krosnelėje ar garų vonelėje.
Dantų krapštuko pagalba kiekvieną datulę pamerkiame į ištirpintą šokoladą. Šokoladu padengtą datulę dedame ant lėkštės. Datules pabarstome likusiais susmulkintais žemės riešutais.
Dedame į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.
1 Komentaras
[…] Čia užduotis buvo sunki, nes rinkausi tarp kelių valgomų dovanų: 3 ingredietų riešutų sviestu įdarytų datulių, sveikų trisluoksnių avižų batonėlių, egzotiškų batonėlių su sezamų pasta (tahini), […]