Sveikas moliūgo ir kriaušių pyragas

Sveikas moliūgo ir kriaušių pyragas – tai vienas geriausių būdų šiuo metu panaudoti moliūgą. Šis receptas tiks ir jei ieškote skanaus ir sveiko deserto. Drėgnas, turtingo skonio ir pilnas natūralių ingredientų. Naudojant pilno grūdo miltus ir avižas, ši pyrago versija yra maistingesnė, o natūralūs saldikliai padeda išvengti per didelio cukraus kiekio. Pyragas puikiai tiks tiek desertui, tiek sveikiems užkandžiams ar net į vaikų užkandžių dėžutę.

Sveikas moliūgo ir kriaušių pyragas lengvai pagaminamas, tiesiog sumaišome ingredientus ir “šauname” į orkaitę ir mėgaujamės puikiu desertu.

Kalbant moliūgo tema, kviečiu pasimėgauti dar šiais receptais:

Moliūgų tyrės trupiniuotis

Moliūginiai keksiukai su kreminiu sūriu

Kesadilijos su moliūgo ir vištienos įdaru

Moliūginiai varškėtukai

Sveikas moliūgo ir kriaušių pyragas

1 val 20 min

1 puodelis=250 ml

Reikės:

2 puodeliai tarkuoto moliūgo

2 prinokusios kriaušės (nuluptos ir supjaustytos kubeliais)

1,5 puodelio viso grūdo miltų

1/2 puodelio avižinių dribsnių

1/2 puodelio norimo saldiklio (medaus, klevų sirupo, agavų sirupo, saldiklio ar cukraus)

1/4 puodelio alyvuogių aliejaus arba kokosų aliejaus

2 kiaušiniai

1/2 puodelio natūralaus jogurto (geriausia graikiško)

1 šaukštelis kepimo miltelių

1/2 šaukštelio kepimo sodos

1 šaukštelis cinamono

1/2 šaukštelio maltos imbiero

1/4 šaukštelio druskos

1/2 puodelio smulkintų riešutų (pvz., graikinių arba migdolų) – nebūtina

Sutarkuokite moliūgą, o kriaušes nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

Dideliame dubenyje sumaišykite viso grūdo miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, kepimo sodą, cinamoną, imbierą ir druską.

Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, pasirinktą saldiklį, aliejų ir jogurtą, kol masė taps vienalytė. Įmaišykite tarkuotą moliūgą, kriaušes ir, jei norite, smulkintus riešutus.

Į šį mišinį palaipsniui įmaišykite sausus ingredientus, kol gausite vientisą tešlą.

Sveikas moliūgo ir kriaušių pyragas

Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes arba tol, kol pyragas taps tvirtas, o įsmeigus medinį pagaliuką jis liks švarus.

Pasimėgaukite šiuo sveiku ir skaniu pyragu!

Sveikas moliūgo ir kriaušių pyragas

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    • Po mokyklos/priešpiečių dėžutė
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos