Vištienos ir duonos vėrinukai patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Sotus ir gardus, pagaminamas per 30 minučių. Vištienos ir duonos vėrinukai puikiai dera su apelsinais, fetos sūriu, kepta saliero šaknimi, žolelių padažu ir paprikų salotomis.
Jei jums patiko šie vištienos ir duonos vėrinukai, siūlau išnabdyti ir šiuos receptus su vištiena:
Kokosų padaže marinuota vištiena
Saulėje džiovintais pomidorais įdaryta vištienos krūtinėlė
Vištienos juostelės su kukurūzų dribsniais
30 min
2-3 porcijoms reikės:
400 g vištienos krūtinėlės
2 riekės pilno grūdo duonos
2 česnako skiltelės
2 apelsinai
2 saujos sultenių
citrinos sulčių
30 g fetos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. acto
rūkytos paprikos prieskonių
druskos, pipirų
Česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite sumaišykite su actu ir alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, pipirų, rūkytos paprikos prieskonių. Vištieną ir duoną supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais (apie 5 cm) ir sumaišykite su paruoštu marinatu. Po 20 minučių ant medinių iešmelių suverkite vištienos ir duonos kubelius.
Iešmelius kepkite elektriniame grilyje (taip darau aš) ar keptuvėje. Kiekvieną pusę apkepdami po 5-6 minutes, kol iškeps.
Apelsiną nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
Į lėkštę dėkite sauja sultenių, jas apšlakstykite citrinos sultimis, keliais lašais alyvuogių aliejaus. Įdėkite vištienos iešmelius, pjaustytus apelsinus ir viską apibarstykite fetos sūriu.