Plėšyti jaučio žandai – tai tas patiekalas, kuris man patiko, nors aš stipriai tuo ir abejojau prisimenant mano nemeilės jūros gėrybėms ir visiems gyvūnų plaučiukams, kojytėms, ausytėms ir panašiai. Labiausiai patiko mano vyrui. Už šią vakarienę esu dėkinga www.vakarienesprenumerta.lt, jie pasirūpino visais kokybiškais produktais ir jų atgabenimu, bei receptu. O aš minimaliomis pastangomis pagaminau restorano vertą patiekalą.
Šiuo receptu dalintis neketinau, bet sulaukiau kelių žinučių ir prašymų pasidalinti, tad ir dalinuosi šiuo receptu. Puikiai suprantu, kodėl plėšyti jaučio žandai Jus sužavėjo, pagaminami vos per 30 minučių, o mėsa pati nuo šakutės krenta.
Garnyrui mūsų šeimai buvo parinktos bulvės ir nuostabios bei labai paprastai pagaminamos salotos, pastarųjų receptu taip pat pasidalinsiu, o garnyrą pasirinkite pagal savo norus.

30 min
3 porcijos
Reikės:
450 g jaučio žandų mėsos Sous vide
75 BBQ padažo
3 skiltelių česnako
Salotoms:
40 g graikinių riešutų
80 g žalių alyvuogių
1 raudonosios paprikos
1 raudonojo svogūno
rušulėlio petražolių
aliejaus
1v.š. balzaminio acto
druskos ir pipirų
Žandų mėsą supjaustome plonais šiaudeliais rba suplėšome šakute. Nulupame česnako skilteles ir sukapojame.
Paruošiame salotas: alyvuoges supjaustome pusiau, graikinius riešutus pasmulkiname, paprikas, pašalinus kotelį bei sėklytes, supjaustome 1 cm dydžio kvadratėliais. Daržoves ir riešutus sudedame į dubenį, pašlakstome aliejumi, pagardiname actu, druska, pipirais ir išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę pilame 1 v.š. aliejaus, suberiame mėsą, česnakus ir kepame 2 min ant vidutinės ugnies lengvai pamaišant. Į keptuvę sukrečiame BBQ padažą, lengvai išmaišome ir po 1 min nukaičiame.
Plėštus jaučio žandus patiekiame su keptomis bulvėmis ar bulvių koše ir salotomis.
