Kreminė lašiša su kaparėliais mano šeimoje gaminama ne kartą. Šis kreminis lašišos patiekalas su citrininiu-kaparių padažu yra puikus būdas mėgautis subtiliu skonių deriniu. Taip dažniausiai gaminama su vištiena, tačiau ši lašišos versija suteikia prabangos pojūtį, išlaikant lengvą ir gaivų skonį. Tai greitai paruošiamas, tačiau restorano vertas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
Kreminė lašiša su kaparėliais puikiai dera su bulvėmis, ryžiais ar kitomis kruopomis.
Puikiai dera su Bulvių salotos
Kopūsto salotos su kefyro padažu
Taip pat išbandykite
Lašiša keptuvėje su saldžiu padažu
Krabų pyragėliai pagal Gwyneth Paltrow
Patarimai:
– Jei norite dar ryškesnio skonio, vietoje vištienos sultinio naudokite daržovių sultinį ar baltąjį vyną.
– Kaparėlius galite pakeisti smulkintomis alyvuogėmis, jei norite švelnesnio skonio.
– Puikiai dera su orkaitėje keptomis daržovėmis ar lengvai pakepintais špinatais.

4 porcijos
30 min
4 lašišos filė gabaliukai
Druska ir juodieji pipirai, pagal skonį
1/4 puodelio miltų (apvoliojimui)
2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
3 valg. šaukšt. sviesto
3 skiltelės smulkinto česnako
1/2 puodelio vištienos sultinio
1/2 puodelio grietinėlės
1/4 puodelio citrinos sulčių
2 valg. šaukšt. kaparėlių
1/2 puodelio tarkuoto parmezano
1 valg. šaukšt. petražolių papuošimui
Lašišos filė pabarstykite druska ir pipirais, tada lengvai apvoliokite miltuose.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 1 valg. šaukštą sviesto. Kepkite lašišą apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir pakepinkite česnaką iki aromato.
Supilkite vištienos sultinį, grietinėlę ir citrinos sultis, įmaišykite kaparėlius bei parmezaną. Leiskite padažui lengvai burbuliuoti apie 2 minutes.
Grąžinkite lašišą į keptuvę ir troškinkite dar 3–4 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės ir lašiša galutinai iškeps.
Patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, ryžiais, bulvių koše ar šviežiomis salotomis. Pabarstykite petražolėmis.