Klasikinis sūrio pyragas su uogų padažu yra tobulas ir būtent šiuo receptu noriu pasidalinti artėjančių šv. Velykų proga. Žemiau rasite ne vieną mano gamintą sūrio pyrago receptą, tad rekomenduoju peržvelgti juos visus.
O šis sūrio pyragas su uogų padažu yra sodraus skonio, kreminės tekstūros ir tiesiog tirpsta burnoje. Papildomai pridėtos uogos suteikia gaivos ir švelnios rūgštelės.
Tobulo sūrio pyrago patarimai:
- Ingredientai turi būti kambario temperatūros.
Tai ypač svarbu – sūris, kiaušiniai ir grietinėlė turi būti vienodos temperatūros, kad kremas būtų vientisas ir be gumuliukų. - Naudokite riebesnį kreminį sūrį.
Kuo didesnis riebalų kiekis, tuo sūrio pyragas bus kreminesnis ir švelnesnis. Venkite „light“ versijų. - Neperkepkite!
Pyragas paruoštas tada, kai jo vidurys dar šiek tiek juda pajudinus formą. Pyragas galutinai sustings šaldytuve. - Kepkite vandens vonelėje žemoje temperatūroje.
Padeda pyragui kepti tolygiai ir neleidžia jam sutrūkinėti. Apvyniokite formos dugną folija, kad neprabėgtų vanduo. - Atvėsinkite lėtai.
Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir palikite pyragą joje bent 1 valandai – taip išvengsite įtrūkimų. D - Šaldykite bent 6–8 valandas, geriausia – per naktį.
Skonis ir tekstūra geriausi kitą dieną. - Pjaustykite karštu peiliu.
Sušildykite peilį karštame vandenyje, nušluostykite ir tik tada pjaustykite – taip riekės bus tvarkingos.
Sūrio pyragas su riešutų ir karamelės pertepimu
Avižinių sausainių pagrindo sūrio pyragas
Sūrio pyragas su grietinėlės ir bananų papuošimu
Sūrio pyragas su levandomis ir kriaušėmis
Ir tobulasis Sūrio pyragas su parmezanu

40 min + kepimo laikas ir laikas šaldytuve
Pagrindui:
200 g sviestinių sausainių
100 g sviesto, ištirpinto
Įdarui:
900 g Maskarponės
200 g rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 dideli kiaušiniai
200 ml grietinėlės (35 %)
1 šaukštas citrinos sulčių
2 šaukštai kukurūzų krakmolo arba miltų
Uogų padažui:
200 g mėlynių, aviečių arba braškių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinos sulčių
Paruošk pagrindą: Sausainius sumalk iki trupinių. Sumaišyk su ištirpintu sviestu ir išklok 22–24 cm skersmens kepimo formos dugną. Dėk į įkaitintą orkaitę ir kepk 10 minučių 180°C temperatūroje.
Įdaras: Elektriniu plakikliu sumaišyk maskarponę su cukrumi, kol masė taps glotni. Po vieną įplak kiaušinius, nesuplak per daug, kad neprisikauptų oro burbuliukų. Įmaišyk vanilę, citrinos sultis, grietinėlę ir krakmolą.
Supilk įdarą ant atvėsusio pagrindo. Pyrago formą statyk į didesnę kepimo skardą su karštu vandeniu (vandens vonelė užtikrina lygų kepimą). Aš visada kepimo formos dugną sutvirtinu kepimo folija.
Kepk 150°C temperatūroje apie 60–70 min., kol vidurys dar šiek tiek virpės.
Išjunk orkaitę, palik pyragą viduje su pravertomis durelėmis dar 1 valandai.
Uogų padažas: Puode kaitink uogas su cukrumi ir citrinos sultimis, kol jos suminkštės.
Jei reikia, sutrink trintuvu ir perkošk.
Atvėsink ir užpilk ant pyrago prieš patiekiant.
Svarbu: Cheesecake skaniausias po 6–12 valandų šaldytuve.
